Decanale bedevaart naar Dadizele

Mooier weer konden we ons niet dromen voor onze bedevaart. Een zestigtal bedevaarders verzamelden op de parking van Floralux, waar we de verzekering kregen dat de parking open zou blijven tot 22 uur. In groep vertrokken we naar de basiliek. Drie keer hielden we halt voor een bezinning. Een eerste keer over Maria die meegaat met Jezus op zijn lijdensweg. De tweede over Maria als beeld van de kerk. De derde over Jezus’werken van barmhartigheid.

In de basiliek aangekomen waren we met ongeveer 200 mensen om de mis te vieren. Een gedragen viering, met veel zang, met de pastoors aan het altaar; een viering die gestalte gaf aan Gods barmhartigheid. Barmhartigheid heeft te maken met de ‘baarmoeder’ die geborgenheid biedt en het leven schenkt. Op die manier konden we de mis beleven: geborgenheid die leven schenkt.

Na de mis trokken we naar het rosarium voor een kaarsjesprocessie en het bidden van de vijf glorierijke geheimen. Het was intussen duister geworden. Toen we samen zaten op de banken voor de kapel om te bidden met onze brandende kaars in de hand, voelden we ons verenigd met elkaar en met Maria. We hadden er deugd aan. We baden voor de intenties van velen.
De mooie foto’s spreken.

Om alle foto's te bekijken, klik hier.

E.H. E. Lagae, deken te Menen.